Vista Style Builder

   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Need help finding some things (win 8.1)  (Read 6950 times)
xXiNightXx
Dedicated Themer
*
Posts: 140


Theme Designer since 2009


View Profile WWW
« on: May 28, 2015, 02:09:07 am »

Hey there, these things are bugging the crap out of me. Searched everywhere and cant seem to find them. Where would these be located?

1. Menu BG

2. Black text color

3. Black text hover color

4. Black text hover color


« Last Edit: May 28, 2015, 02:12:50 am by xXiNightXx » Logged
3am
Beta Tester
Dedicated Helper
*
Posts: 2097



View Profile
« Reply #1 on: May 28, 2015, 04:45:18 am »

Background  is Start Menu > Menus > Basic > Toolbar image in 7 maybe in SIB which I don't use

You can't change those black textcolors
Logged
xXiNightXx
Dedicated Themer
*
Posts: 140


Theme Designer since 2009


View Profile WWW
« Reply #2 on: May 28, 2015, 05:51:14 am »

Background  is Start Menu > Menus > Basic > Toolbar image in 7 maybe in SIB which I don't use

You can't change those black textcolors

the sib menu file I use does not have that location :/

And in the main theme, its there but does not affect the image.
Logged
Mr GRiM
Beta Tester
Dedicated Themer
*
Posts: 304


Master Theme Builder


View Profile
« Reply #3 on: May 28, 2015, 07:11:01 am »

sorry ignore me
« Last Edit: May 28, 2015, 07:12:40 am by Mr GRiM » Logged
3am
Beta Tester
Dedicated Helper
*
Posts: 2097



View Profile
« Reply #4 on: May 28, 2015, 01:23:16 pm »

Well Start Menu > Menus > Basic > Toolbar > Button > Normal also works.

But if you don't have the toolbar location or that doesn't work for some reason then you probably don't have the button either....
Logged
xXiNightXx
Dedicated Themer
*
Posts: 140


Theme Designer since 2009


View Profile WWW
« Reply #5 on: May 28, 2015, 04:50:54 pm »

Well Start Menu > Menus > Basic > Toolbar > Button > Normal also works.

But if you don't have the toolbar location or that doesn't work for some reason then you probably don't have the button either....

nope, haha

Well the start menu template I used was one of the styles included in Start is back Plain8.msstyle  the only sections I can edit are under Start Menu > Panels > Aero/Basic

Its just really strange how its loading that menu BG from nowhere..
Logged
3am
Beta Tester
Dedicated Helper
*
Posts: 2097



View Profile
« Reply #6 on: May 29, 2015, 02:44:18 pm »

Actually 2 and 3 are Fonts & System Metrics > WINDOWTEXT:COLOR



I don't know why that's not showing for you. Try restarting Explorer for it to show.
Logged
xXiNightXx
Dedicated Themer
*
Posts: 140


Theme Designer since 2009


View Profile WWW
« Reply #7 on: May 29, 2015, 05:29:54 pm »

Its already set to white but the text still shows black in the control panel.

here is the dl for it http://simplexdesignsart.deviantart.com/art/Adobe-CC-536072172



Actually 2 and 3 are Fonts & System Metrics > WINDOWTEXT:COLOR



I don't know why that's not showing for you. Try restarting Explorer for it to show.
Logged
3am
Beta Tester
Dedicated Helper
*
Posts: 2097



View Profile
« Reply #8 on: May 29, 2015, 10:41:17 pm »

I'm not using 8 anymore. But I plugged your colors into 7 and got this:





So I don't know what's going on. Maybe somebody else will test and find your problem. Sorry.
Logged
Albertt To
Beginner
*
Posts: 18


Why not?


View Profile
« Reply #9 on: May 30, 2015, 11:36:36 am »

for "2 and 3" try  Styles > TextStyle > BodyText   It works for me

Logged
xXiNightXx
Dedicated Themer
*
Posts: 140


Theme Designer since 2009


View Profile WWW
« Reply #10 on: May 30, 2015, 07:04:14 pm »

That did the trick. Thank you so much XD  I have been searching for that for so long. haha.  All that is left to do is find that pesky menu haha

for "2 and 3" try  Styles > TextStyle > BodyText   It works for me
« Last Edit: May 30, 2015, 09:26:12 pm by xXiNightXx » Logged
xXiNightXx
Dedicated Themer
*
Posts: 140


Theme Designer since 2009


View Profile WWW
« Reply #11 on: May 30, 2015, 09:29:25 pm »

 The strange thing is, the menu bg loads if I use a windows 8 based theme as the main msstyle ans select it to load the start meu from theme in sib. But if I load a 8.1 theme, the menu does not load from the theme.

8.1 theme:


Loading Windows 8 theme in windows style build and selecting to load the start menu theme from msstyle in sib:
 
Logged
3am
Beta Tester
Dedicated Helper
*
Posts: 2097



View Profile
« Reply #12 on: June 03, 2015, 03:44:52 pm »

You could try Grim's stylehack for getting the Start Menu in 8.1 attached here:

http://vistastylebuilder.com/forum/index.php?topic=2202.msg12797#msg12797

Maybe it'll load the menus.

I don't know because I don't use SIB but it MIGHT solve your problem
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!