Vista Style Builder

   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Windows 10 Technical Preview Build 9860  (Read 10108 times)
link6155
Beginner
*
Posts: 63



View Profile
« on: October 23, 2014, 05:06:02 am »

Hi everyone,

I would like to say that the latest public build of Windows 10, build 9860, has not broken compatibility with build 9841, but the older themes won't have the new animation. Any one know how to get the new animation style ported over to older themes?
Logged
Dave Senior
Beta Tester
Dedicated Themer
*
Posts: 234

Why Windows 10 ? > 7 8 9 ??


View Profile
« Reply #1 on: October 23, 2014, 01:50:55 pm »

Try taking the AMap from the latest Win 10 Aero msstyles  and adding it  to your own msstyles using Restorator or Reshacker  etc,this worked for me,my theme is a win 8 theme,you may get mixed results using an  8.1 theme.
Logged
3am
Beta Tester
Dedicated Helper
*
Posts: 2102



View Profile
« Reply #2 on: October 23, 2014, 09:48:28 pm »

I tried switching AMAPS with a 8.1 msstyle but it didn't work Sad
Logged
drakulaboy
Beginner
*
Posts: 61


View Profile
« Reply #3 on: October 23, 2014, 10:00:18 pm »

on 9860 build OldNewExplorer doesn't hide the ribbon and doesn't add the bottom info bar



i've tryed Ribon Disabler from Winaero, but too no result, and it's blocking Start Menu
« Last Edit: October 23, 2014, 10:04:18 pm by drakulaboy » Logged
drakulaboy
Beginner
*
Posts: 61


View Profile
« Reply #4 on: October 23, 2014, 10:13:46 pm »

Dave Senior you are a genius man, i replaced AMAP from aero to my theme and animations are back, yay, thank you!!!!
Logged
Jamie
Beginner
*
Posts: 87


Theme designer


View Profile WWW
« Reply #5 on: October 24, 2014, 07:10:39 am »

on 9860 build OldNewExplorer doesn't hide the ribbon and doesn't add the bottom info bar

i've tryed Ribon Disabler from Winaero, but too no result, and it's blocking Start Menu

You can delete the ribbon in the explorerframe.dll for now as a temporary solution.



here's the modified explorerframe.dll for x64 versions.  Also a blank caption text .reg hack.

*UPDATED, use with caution.  There have been issues related to the modification.


« Last Edit: October 25, 2014, 01:56:31 am by Jamie » Logged
drakulaboy
Beginner
*
Posts: 61


View Profile
« Reply #6 on: October 24, 2014, 07:57:46 am »

Jamie your explorerframe.dll is only for x64? because i get a black screen after logon, i restored my dll and it's fine
Logged
Jamie
Beginner
*
Posts: 87


Theme designer


View Profile WWW
« Reply #7 on: October 24, 2014, 08:44:13 am »

Jamie your explorerframe.dll is only for x64? because i get a black screen after logon, i restored my dll and it's fine

It's the one found in Windows/System32/ folder.  But yeah I'm using the 64x edition.  Sorry, should have mentioned that.
All you have to do it open up your explorerframe.dll using reshack and delete under UFILE/EXPLORER_RIBBON the 1033 instance.  Or you can send me your 32bit one and I can edit for you.
Logged
link6155
Beginner
*
Posts: 63



View Profile
« Reply #8 on: October 24, 2014, 09:00:29 pm »

You can delete the ribbon in the explorerframe.dll for now as a temporary solution.

here's the modified explorerframe.dll for x64 versions.  Also a blank caption text .reg hack.

Nice work, mind if I share with people so that they can use my themes on the latest build?

EDIT: I've notice that this causes the ExplorerFrame.dll to become unregistered (e.g. trying to open any file from IE will result in "class not registered" error). Anyone know how to fix this?
« Last Edit: October 24, 2014, 09:15:09 pm by link6155 » Logged
Jamie
Beginner
*
Posts: 87


Theme designer


View Profile WWW
« Reply #9 on: October 25, 2014, 01:00:04 am »

Nice work, mind if I share with people so that they can use my themes on the latest build?

EDIT: I've notice that this causes the ExplorerFrame.dll to become unregistered (e.g. trying to open any file from IE will result in "class not registered" error). Anyone know how to fix this?

damn, knew there would likely cause some issues.
Logged
link6155
Beginner
*
Posts: 63



View Profile
« Reply #10 on: October 25, 2014, 01:04:15 am »

damn, knew there would likely cause some issues.
Seems like the issue has gotten worse and now everything on my PC is unregistered, I can't run anything at all now. I tried to get the dll file to register, but it keeps giving me an error.
Logged
Jamie
Beginner
*
Posts: 87


Theme designer


View Profile WWW
« Reply #11 on: October 25, 2014, 01:30:10 am »

Seems like the issue has gotten worse and now everything on my PC is unregistered, I can't run anything at all now. I tried to get the dll file to register, but it keeps giving me an error.

Are you sure you haven't done anything else or installed something else that may be doing this?  I've had no issues of the sort.  Seems fine on my end.
Logged
link6155
Beginner
*
Posts: 63



View Profile
« Reply #12 on: October 25, 2014, 01:37:41 am »

Are you sure you haven't done anything else or installed something else that may be doing this?  I've had no issues of the sort.  Seems fine on my end.
did this on a fresh install in a VM, I'm pretty sure this was the only modification I made.
Logged
Jamie
Beginner
*
Posts: 87


Theme designer


View Profile WWW
« Reply #13 on: October 25, 2014, 01:48:40 am »

Me too, same thing, a fresh install in VMware.  Did you make the changes yourself using reshacker?

I just reverted to the old file to check, all seems fine.  Did you replace your old .dll file?  Did you back it up?  If you need the original I can share it with you for x64.
« Last Edit: October 25, 2014, 02:03:19 am by Jamie » Logged
link6155
Beginner
*
Posts: 63



View Profile
« Reply #14 on: October 25, 2014, 03:05:33 am »

Me too, same thing, a fresh install in VMware.  Did you make the changes yourself using reshacker?

I just reverted to the old file to check, all seems fine.  Did you replace your old .dll file?  Did you back it up?  If you need the original I can share it with you for x64.
don't think I can recover from this since I can't run anything and explorer keeps crashing, thanks anyways. I used the dll you provided and I did make a backup. After getting some errors, I switched back to the original, however it didn't solve my issue and that's when things got worse.
Logged
Jamie
Beginner
*
Posts: 87


Theme designer


View Profile WWW
« Reply #15 on: October 25, 2014, 05:47:38 am »

So sorry to hear that mate.  I'll keep trying with it on my end and see if I come across any issues.  You didn't by chance change the SysWOW64 explorerframe.dll did you?
Logged
link6155
Beginner
*
Posts: 63



View Profile
« Reply #16 on: October 25, 2014, 06:30:12 am »

So sorry to hear that mate.  I'll keep trying with it on my end and see if I come across any issues.  You didn't by chance change the SysWOW64 explorerframe.dll did you?
nope, only the explorerframe found in windows/system32
Logged
drakulaboy
Beginner
*
Posts: 61


View Profile
« Reply #17 on: October 25, 2014, 01:36:40 pm »

sometimes when i'm using ported theme, start button is working then button doesn't work, it's not opening the start menu, when i'm switching back to win10 default theme it's working
Logged
link6155
Beginner
*
Posts: 63



View Profile
« Reply #18 on: October 25, 2014, 10:59:05 pm »

Just contacted Winaero, creator of Ribbon Disabler, he said he should have an update to Ribbon Disabler available before the RC version of Windows 10.
Logged
drakulaboy
Beginner
*
Posts: 61


View Profile
« Reply #19 on: October 26, 2014, 11:18:06 am »

but still, i want OldNewExplorer to get rid of those white areas, shellstyle.dll is incompatible too

 
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!