Vista Style Builder

   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Ported Win 7 theme changing colors on resume from standby  (Read 1809 times)
Ascaris
Beginner
*
Posts: 21


View Profile
« on: March 05, 2017, 06:41:41 pm »

I've recently used WSB to port my favorite Windows 7 theme to Windows 8.1.1.  It works quite well except for one thing: After resuming from standby mode, several of the background colors I've set in the theme turn back to white (as in the default aero theme):

Explorer & Shell > Explorer > Control Panel > ControlPanel > ContentPane: Fillcolor
Fonts, Colors, & System Metrics > Fonts & System Metrics: BtnFace
The background of the Win 8 task manager
Probably assorted others

If I enter standby with the personalize dialog (controlled by the first item in the list above) open, then bring the computer back out of standby, I can see the dialog appear onscreen with the correct colors for a second, but then the background visibly changes to white.  At that point, the system creates a new "unsaved theme" (containing the incorrect white colors) and switches to that in the personalize menu.  If I switch back to the named theme I had selected before standby, the colors go back to what they should be.  The correct colors persist through a reboot.

I tried disabling hybrid shutdown at the suggestion of someone online, but it had no effect upon the theme issue.  I tried using the uxtheme service and the patcher to enable the third-party themes (not at the same time); no difference.

Any ideas?  Thanks!
Logged
3am
Beta Tester
Dedicated Helper
*
Posts: 2099



View Profile
« Reply #1 on: March 05, 2017, 11:10:14 pm »

http://virtualcustoms.net/showthread.php/69541-I-lose-themed-backgrounds-whenever-I-lock-my-computer/page2
Logged
Ascaris
Beginner
*
Posts: 21


View Profile
« Reply #2 on: March 06, 2017, 12:05:54 am »

Thanks 3am, that did it!
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.12 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valid XHTML 1.0! Valid CSS!